ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС З БУДІВЛЕЮ-ВСТАВКОЮ ГРОМАДСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Тип : Житло+Громадська функція
Стадія : Концепт
Замовник : ТДВ «Львівавтозапчастина»
Локація : м. Львів, Україна
Призначення : Житло+Громадська функція/Комерція
Команда : Лесюк Андрій, Когут Михайло, Гончаренко Андрій
Проектна пропозиція житлового комплексу з будівлею-«вставкою» громадського призначення розташована в історичному ареалі Львова неподалік центральної частини міста на вул. Городоцькій.
Житловий комплекс та будівля-«вставка» громадського призначення повинні стати якісним прикладом архітектури свого часу. Зберігаючи існуюче історичне середовище, ми одночасно розвиваємо його, створюючи контекстуальну концепцію забудови в історично-сформованому середовищі витриманого у модулі та масштабі існуючої забудови. Будинок який підлягає реконструкції отримує нове функціональне призначення фасад, якого покривається чорною фарбою, символізуючи відбиток сучасності. Нова форма проектованої будівлі відтворює парцеляцію і об'єм в масштабі вулиці Городоцької. Перший поверх втоплений відносно існуючої лінії забудови. Вхідний портал створює фізичний та візуальний зв'язок між вулицею і простором громадської функції. Проектоване житло передбачає максимальне функціональне використання простору, де враховані природні потреби людини у приватності та комфорті. Основна вісь ділянки перпендикулярна вулиці Городоцькій, формує затишний внутрішній двір. По периметру, якого розташований житловий комплекс який завершується вертикальною домінантою. Внутрішній громадський простір інтегрований в житлову забудову, є об'єктом комунікації та об'єднання мешканців.
Наш проект формує комплекс житлових і громадських будівель.
Громадські будівлі які розташовані по вулиці Городоцькій, передбачають офісні та торгові приміщення. Несучим елементом служить залізобетонний каркас. Для облицювання реконструйованого фасаду будівлі використано пісковик, а проектованої – металева сітка, яка створює ефект цілісної площини, не сперечаючись з історично сформованим середовищем. На четвертому поверсі розташована тераса, яка створює додатковий відкритий простір і несе рекреаційну функцію. Генеральним планом передбачено відновлення проїзду по вулиці Голубовича, що дає проїзд до підземного паркінгу, а також доступу пожежних автомобілів на ділянку. У житловому комплексі використано залізобетонний каркас, стіни виконані з енергоефективного заповнювача. Фасад покритий білим кольором, та вставками з фальцьованої бляхи. Кожна з будівель є унікальною, своїм обємом створює відкриті житлові простори, а саме тераси, балкони та внутрішні дворики.
З вікон шестиповерхового будинку відкривається панорама міста, домінантами якої є із західної сторони Храм святих Ольги і Єлизавети, а з південої Святоюрська гора, на якій розташований Собор Святого Юра .
This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website